Друзі! З понеділка, 23 березня, громадський транспорт столиці перевозитиме виключно тих пасажирів, які їдуть на роботу на підприємства, що забезпечують критично важливі сфери життєдіяльності міста. - Це медичні працівники, рятувальники, правоохоронці, фахівці сфери ЖКГ, люди, які працюють в продуктових магазинах та аптеках. Співробітники стратегічних підприємств. 

Про це повідомив мер міста Києва, Віталій Кличко. 

Для таких перевезень розроблені маршрути громадського транспорту, схему яких буде опубліковано сьогодні.

Їздити в транспорті вони зможуть тільки за наявності спеціальної перепустки для проїзду в міському транспорті. Такі перепустки ми зараз передаємо на всі необхідні підприємства.

Обмеження проїзду в громадському транспорті не стосуються пересування по місту особистого транспорту. 

Я звертаюся до киян - пише мер. 

Ми живемо в нових реаліях. Яких багато людей, на жаль, досі не зрозуміли.

Інфекція коронавірусу стрімко розповсюджується. А запроваджені обмежувальні заходи дотримуються далеко не всіма киянами та підприємствами.

Заклики залишатися вдома – означають залишатися вдома!

Не треба влаштовувати шашлики в парках, вести дітей на дитячі майданчики, гуляти компаніями по вулицях. Ваше здоров’я – у ваших руках! 

І, якщо ви думаєте, що загроза вірусу – це казка, якою вас лякають, подивіться відеокадри з Італії. Де відбувається жахлива трагедія!

Я звертаюся ще раз і до керівників установ та підприємств – максимально перевести всіх працівників на дистанційну роботу!

Окремо хочу звернутися до уряду і прикордонної служби: В ці дні, коли в Київ прибувають літаки з українцями з-за кордону, необхідний суворий контроль за тим, щоб ці люди перебували два тижні на домашньому режимі! Інакше ми отримаємо понад 35 тисяч можливих носііїв інфекції! 

За сигналами, що надходять міській владі, людей у аеропорту про це не попереджають! Я закликаю посилити контроль за інформуванням пасажирів та дотриманням ними рекомендацій.

Друзі! Так, буде складно. Так, Київ певний час не житиме звичним ритмом, але все робиться виключно заради безпеки і здоров’я громадян.